Tel: 0324 473 24 21
Tel: 0324 473 24 21

Robotik&Kodlama

Robotik ve Kodlama

Öğrencilerimizi robotik ve kodlama dersleriyle geleceğe hazırlıyor, sistemli öğrenme, bilişimsel düşünme yeteneklerinin gelişmesini sağlıyoruz. Kodlama eğitimi, çocukların algoritmik düşünme, problem çözme, olaylar arasında neden sonuç ilişkisi kurabilme, bir problemin çözümünü çok yönlü düşünebilme, özgüvenli olma, yaratıcı olma vr bunlardan daha önemlisi bir döngü kurabilme, bir döngü içerisindeki problem veya sorunları algılayabilme, sorunun türüne göre çözüm üretebilme ve tabii ki oprimizasyon gibi yetenekleri edinebilmeleri amacıyla gerçekleştirilen bir uygulamadır. Problem çözme ise öğrencilerin karar verme ve çözüm üretme yeteneklerini geliştirmek için kullanılan bir öğretim yöntemidir. Öte yandan, öğrencinin kendi görüşlerini iletmede ve öğrendiğini ifade etmede kendine özgü yaratıcı anlatım biçimlerini kullanması teşvik edilir.

Robotik programında, çocuklarımızın STEM konularında becerilerini geliştirerek,

• özgün ve yaratıcı düşünebilme
• belirli hedefleri gerçekleştirebilen modeller üretebilme Robotik
sebep sonuç bağlantısı kurabilme
• gözlem ve ölçüm sonuçlarına dayanarak farklı fikirleri deneyebilme
• yeni olasılıklar hayal edebilme
• analitik düşünme
• problem çözme
• anlık çözüm üretme
• takım çalışması
• devre takibi, elektronik ve programlama
• motor hareketleri geliştirme ve koordinasyon
• kendini ifade edebilme

yetenekleri kazandırıyoruz.

Bilgiye ihtiyaç duyan,
İhtiyaç duyduğu bilgiyi nereden bulacağını bilen,
Bulduğu bilgiyi düzenleyebilen,
Bilgiyi ihtiyaçları doğrultusunda kullanabilen,
Yeni bilgi üreten bireyler.

Neden bu eğitime ihtiyaç duyuyoruz? Çocukların mesleki seçimleri ne olursa olsun, onlardan beklenen teknolojiye hakim, karşılaştıkları problemlere hızlı çözümler geliştirebilecek, üreten bireyler olmalarıdır. Bu kapsamda kodlama eğitiminin, eğitim ve öğretim sürecine dahil olduğunu görebiliriz. Teknoloji liderlerinden biri olan Steve Jobs da kodlama eğitiminin önemini şu sözlerle özetliyor: “Bu ülkedeki herkes bilgisayarın nasıl programlanacağını öğrenmeli, bilgisayar dili öğrenmeli çünkü bunlar size nasıl düşüneceğinizi öğretir.” İSTEK Okulları da robotik ve kodlama eğitimi ile teknolojinin içinde doğan ve küçük yaştan itibaren tablet, telefon gibi teknolojik cihazlarla tanışan öğrencilerimize, 21’inci yüzyıl bireylerinin kazanması gereken yaratıcılık, bilişimsel düşünme, problem çözme, neden-sonuç ilişkisi kurabilme gibi becerileri robotik ve kodlama dersleriyle kazandırmayı hedefliyor.

kodlama

İSTEK Okulları’nda anaokulu beş yaş grubundan itibaren robotik ve kodlama dersleri uygulayarak, gelişen ve yenilenen teknolojiye ayak uydurabilecek, yeni fikirler üretebilecek, bilinçli öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanında: Çocuklar küçük yaşta programlama kavramını keşfetmelerini, Kullandıkları dijital araçları daha faydalı kullanmaya başlamalarını, Sürekli yenilenen teknolojileri takip etmelerini ve uyum sağlayabilmelerini, Çocuklar için yapılandırdığımız öğretim ortamları ile yaratıcılıklarını geliştirmelerini sağlamayı, Oluşturdukları projeler ile özgüvenlerini geliştirmeyi, LEGO modelleri oluşturarak ve programlayarak gerçek yaşamla bağlantı kurmalarını sağlamayı, Ayrıca bir problemi analiz edip, çözüm üretebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bilişim teknolojileri eğitim içeriğimiz Öğretmenlerimizin büyük emeği ile öğrenciler için oluşturduğumuz öğretim ortamlarını geleneksel tasarım etkinliklerinden yapılandırmacı tasarım etkinliklerine dönüştürüyoruz. Bu sayede bilgiyi doğrudan öğrenciye aktaran öğretmenden çok, öğrencinin bilgiyi arayarak öğrenen özne haline geldiği ve bu yolda öğretmeninin rehberliği sayesinde desteklendiği bir eğitim-öğretim ortamı yapılandırmaya çalışıyoruz.

İSTEK’li öğrenciler, eğitim-öğretim yılı içerisinde Maker Faire, House of Code, FIRST® LEGO® League Junior ve FIRST Robotics Competition gibi çeşitli etkinliklerle özgürce fikirlerini hayata geçirebilecekleri ortamlarda öğreniyorlar. İSTEK’liler ne öğreniyor? Dijital Vatandaşlık 21. yy öğrencilerinin teknolojinin içine doğması, küçük yaştan itibaren teknolojik aletlerle tanışması, sosyal medyayı ve internet ortamlarını aktif kullanmaları Dijital Vatandaşlık kavramının önemini arttırmaktadır. Dijital vatandaşlık, dijital ortamdaki davranışlarımızın tümüdür. Dijital vatandaş ise, dijital ortamda iletişim kurabilen, bilgiye erişip kullanabilen, dijital ortamda davranışlarını kontrol edebilen, teknolojiyi uluslararası etik kuralları çerçevesinde evrensel değerlere uygun bir şekilde kullanan bireylere denir.

Sohbeti Başlat
Merhaba! İSTEK Mersin Okulları'na Hoşgeldiniz! Size nasıl yardımcı olabiliriz?